Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

FAQ (Frequently Asked Questions)

Eli usein (tai ei niin usein) kysyttyjä kysymyksiä - ja vastauksia niihin aihepiireittäin:


Tilaustyöt

Kuinka kauan sinulla menee yhden tilaustyön tekemiseen?

Keskimäärin parista päivästä pariin kuukauteen (tai jopa vuoteen), riippuen lähinnä työn koosta, vaativuudesta ja muista kiireistäni.

Voitko ilmoittaa minulle sitten, kun otat taas uusia tilaustöitä vastaan?
En voi. Siinä olisi yksinkertaisesti liian paljon muistettavaa, kun kyselijöitä on useita. Laitan kyllä tänne sivuilleni ilmoituksen, kun otan taas tilauksia vastaan, eli kannattaa vaikka käydä täällä aina silloin tällöin vilkaisemassa.

Kuinka paljon sinulle tulee tilaustyökyselyitä?
Jonkin verran. Keskimäärin ehkä kerran parissa kuukaudessa tulee hintatiedusteluja tai kyselyjä siitä, milloin otan taas tilauksia vastaan. Vain murto-osa kyselyistä päätyy tilaamiseen asti.

Millaisia taustoja teet tilaustöihin?
Yleensä pyrin pitämään taustat mahdollisimman yksinkertaisina, koska en halua ottaa riskiä, että työ menee pilalle taustan vuoksi, jota en osannutkaan toteuttaa toivomallani/tilaajan toivomalla tavalla.


Piirtäminen

Oletko piirtänyt kaikki sivuilla olevat kuvat itse?

Kyllä (muiden sivujen bannerikuvia tietysti lukuunottamatta).

Olitko jo pienenä hyvä piirtämään?
Kuulemani mukaan olin ihan hyvä ikäisekseni. Laitan tänne sivuille jossain vaiheessa myös vanhempia piirroksiani, joiden perusteella jokainen voi sitten itse päättää olinko hyvä vai en. :'D

Kauanko olet harrastanut/harjoitellut piirtämistä?
Siitä asti, kun kynä rupesi pysymään tassuissa (kliseistä, mutta totta). Siis reilut parikymmentä vuotta.

Miten voin oppia piirtämään/värittämään yhtä hyvin kuin sinä?
Piirtämisessä/värittämisessä voi kehittyä vain harjoittelemalla. Ja "hyvyys" on katsojan silmässä.

Kauanko kestää tulla noin hyväksi piirtäjäksi kuin sinä?

Taitaapa tuo piirtäjänä kehittyminen olla aika yksilöllistä. Mie olen tykännyt piirtää ihan pienestä asti, eli minulla tälle tasolle kehittyminen on vienyt melkein sen parikymmentä vuotta. Viime aikoina olen ehtinyt piirtää kyllä harmittavan vähän..

Millaisia/minkä merkkisiä välineitä käytät piirtäessäsi/maalatessasi?

Puuvärini ovat Derwent Studio -merkkiset (72 ja 36 kynän setit). Omistan myös Derwentin Drawing-kynät (24 kpl), Graphitint-kynät (24 kpl), Inktense-kynät (24 kpl), sekä pastellikynät (72kpl), mutta niitä tulee käytettyä huomattavasti Studioita harvemmin. Käytän niitä lähinnä vain silloin jos kaipaan johonkin piirrokseen jotain sellaista väriä tai jälkeä, jota ei Studioilla saa aikaiseksi.

Tusseina minulla taitaa olla jotkut Pigma Micronit, sekä sekalainen seurakunta muita, lähinnä Suomalaisesta Kirjakaupasta ostettuja tusseja. Myös hiilet on ostettu Suomalaisesta. Lyijytäytekynä lyijyineen on hankittu jostain marketista. Vesiväripalettini on sekoitus Winsor&Newtonia ja Tiimarin halpisvesivärejä. Myös suurin osa muista maalaustarvikkeistani (akryylit ja öljyt) taitavat olla jotain halvempaa laatua. Siveltimet (keinokuitua) hankin pääasiassa Sinooperista.

Piirrän yleensä joko tavalliselle kopiopaperille tai sitten Draw-merkkiseen piirustuslehtiöön (A4-kokoinen lehtiö: 120g/m2). Tilaustöissä suosin yleensä jälkimmäistä, koska se on kopiopaperia hiukan "jämäkämpää". Vesiväripaperini taitaa olla saman firman valmistamaa kuin nuo Draw-lehtiötkin. Maalauspohjat akryyli- ja öljyvärejä varten ostan yleensä valmiina kaupasta.

Katsotko mallia realistisiin eläinpiirroksiisi? Jos niin mistä?

Kyllä, katson mallia. Kirjoista ja netistä löytämistäni eläinvalokuvista yleensä.

Voitko piirtää eläimen X?
Saas nähdä. Jos jaksan/viitsin/haluan. Tietysti tilaustyön aiheen jokainen saa päättää itse ja minä sitten toteutan sen, jos suinkin osaan. :)


Piirrätkö muotokuvia myös ihmisistä?
En valitettavasti osaa.

Tuleeko Hopeanuoli-chibejä lisää eri hahmoista?

Juu, aikomus on piirtää niitä lisää jossain vaiheessa, kun vain ehdin ja saan oikeanlaisen inspiraation. Myös joistain Ginga Densetsu Weedin hahmoista olisi tarkoitus koittaa saada chibit aikaiseksi.

Voinko suunnitella ja piirtää omat chibi-hahmoni?

Tottakai voit. "Chibi-tyylihän" ei ole missään nimessä minun keksimäni, vaan chibeiksi kutsutaan melko yleisesti ainakin manga- ja animefanien keskuudessa hahmoja, jotka on piirretty mahdollisimman söpön (lapsekkaan/pentumaisen) näköisiksi.

Saako töistäsi katsoa mallia omiin piirustuksiin?
Toki saa, mutta jos mallista piirtämiään kuvia aikoo laittaa esille esim. nettiin, tulisi niiden yhteydessä olla maininta siitä, mistä/keneltä mallia on otettu.


Milloin lisäät tänne uusia kuvia?
Sitten kun saan jotain valmiiksi ja ehdin sivuja päivittämään.


Kopioiminen, kuvavarkaat, mallista piirtäminen jne...

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että piirtämiäsi kuvia olisi kopioitu luvatta toiselle nettisivulle ja/tai väitetty itsepiirretyiksi?
Kyllä. Arvatkaa vaan, montako kertaa..

Saako kuviasi kopioida omaan/yksityiseen käyttöön?

Saa - kunhan on ensin sisäistänyt, mitä "yksityinen käyttö" tarkoittaa. Kuvia voi siis tallentaa omalle koneelle talteen ja tulostaa vaikkapa omalle seinälle koristeeksi, mutta kaikenlainen edelleenlevittäminen, julkaisu yms. Internetissä tai muualla on ehdottomasti kielletty.
Kuviani ei saa käyttää foorumeilla avatareina/allerkirjoituskuvina, eikä Messenger-kuvakkeina. Ja senhän sanoo jokaisen oma maalaisjärkikin, ettei toisen piirtämiä kuvia ole luvallista väittää itsensä piirtämiksi, eikös?

Voitko lähettää minulle sähköpostiin kuvan piirustuksesta X?
En, mutta voit kyllä tallentaa kuvan/kuvia yksityiseen käyttöön suoraan täältä sivuiltani. Ilman tekijänoikeusmerkintöjä en luovuta kuvia piirroksistani kenellekään.

Saako piirroksiasi kopioida avatareiksi/allekirjoituskuviksi foorumeille?

Ehdottomasti ei. Se olisi kuvien kopioimista muuhun kuin yksityiseen käyttöön ja on näin ollen kiellettyä siinä missä kuvien kopioiminen omille nettisivuillekin.

Henkilö X on kopioinut piirtämäsi kuvan nettisivulle Y. Oletko antanut hänelle siihen lupaa?
En, ellei kyseessä ole tämä Hopeanuoli-foorumi. Kyseiselle foorumille olen tehnyt piirtämistäni Hopeanuoli-chibeistä avatareja, mutta KYSEISTEN AVATARKUVIEN KÄYTTÖ KAIKILLA MUILLA FOORUMEILLA TAI INTERNET-SIVUSTOILLA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY!

Haittaako, jos pyydän henkilöä X poistamaan sinulta kopioimansa kuvat nettisivulta Y?
Ei tietenkään haittaa (ellei kyseessä sitten ole tuo edellä mainittu Hopeanuoli-foorumi). Mie olen vain kiitollinen kaikesta avusta, mitä saan noiden kuvavarkaiden suhteen.


Minä, minä minä...

Minkä ikäinen olet?

Olen syntynyt 13.04.1987, eli tällä hetkellä olen 22 ja risat.

Oletko käynyt jonkin kuvispainotteisen koulun tai suorittanut jotain kuvataidekursseja?

Noup. Muistaakseni ainoa kuvataidekurssin tapainen, mihin olen ottanut osaa, oli eräs viikonlopun kestävä japanilaisen kalligrafian kurssi.

Pidätkö marsuista?
En ole kauhean hyvin marsuihin tutustunut, mutta ei minulla mitään niitä vastaankaan ole. Ihan mukavan näköisiä ja oloisia otuksiahan nuo ovat, vaan koirat ja fretit ovat kuitenkin omaa sydäntäni lähempänä. :)


Oletko sukua Jenni Vartiaiselle?
En tietääkseni.


Internet

Tarvitseeko linkittämiseen luvan?

Ei, kunhan et suoralinkitä esim. linkkibanneria alkuperäiseltä sivulta.

Voinko linkittää sivusi?
Kyllä kiitos. :)

Voitko linkittää sivuni?

En linkitä pyynnöstä.

Alatko yhteistyöhön sivujeni kanssa?
En.

Onko sinulla kuvia Irc-Galleriassa?
Kyllä, nimimerkillä Polecat löytyy.


©2019 Polecat - suntuubi.com